Instanties en organisaties

Doukhopelnikoff Advocatenkantoor kan als advocaten-facilitators tussenkomen voor een breed scala aan cliënten in Brussel, waaronder ondernemers, buitenlandse en Afrikaanse NGO’s, vluchtelingen en immigranten. Hieronder vindt u een lijst met relevante instanties:

Europese Unie:

 • Europese Commissie:De Europese Commissie is het uitvoerend orgaan van de Europese Unie. Het is verantwoordelijk voor het voorstellen en uitvoeren van EU-beleid en wetgeving.
 • Europees Parlement:Het Europees Parlement is het wetgevend orgaan van de Europese Unie. Het vertegenwoordigt de burgers van de EU en controleert de werkzaamheden van de Europese Commissie.
 • Raad van de Europese Unie:De Raad van de Europese Unie vertegenwoordigt de regeringen van de lidstaten van de EU. Het neemt samen met het Europees Parlement wetgeving aan en stelt het EU-budget vast.
 • Hof van Justitie van de Europese Unie:Het Hof van Justitie van de Europese Unie is het hoogste gerecht van de EU. Het interpreteert EU-recht en zorgt ervoor dat het in alle lidstaten op dezelfde manier wordt toegepast.

Belgische federale overheid:

 • FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie:Deze federale overheidsdienst is verantwoordelijk voor het ondersteunen van de Belgische economie, KMO’s en middenstand. Het biedt ook informatie en diensten aan ondernemers.
 • FOD Justitie:Deze federale overheidsdienst is verantwoordelijk voor het beheer van het Belgische rechtssysteem. Het biedt ook informatie en diensten aan slachtoffers van misdrijven en getuigen.
 • FOD Buitenlandse Zaken:Deze federale overheidsdienst is verantwoordelijk voor het Belgische buitenlands beleid. Het vertegenwoordigt België in het buitenland en bevordert de internationale samenwerking.
 • FOD Vluchtelingen en Asielzoekers: Deze federale overheidsdienst is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van vluchtelingen en asielzoekers in België.

Andere instanties:

 • Agentschap voor Ontwikkelingssamenwerking: Het Agentschap voor Ontwikkelingssamenwerking is een Belgische overheidsinstelling die ontwikkelingsprojecten in het buitenland financiert en uitvoert.
 • Rode Kruis:Het Rode Kruis is een internationale humanitaire organisatie die hulp biedt aan mensen in nood. Het heeft een kantoor in Brussel dat hulp biedt aan vluchtelingen en migranten in België.
 • UNHCR:UNHCR is het VN-vluchtelingenagentschap. Het biedt bescherming en hulp aan vluchtelingen over de hele wereld. Het heeft een kantoor in Brussel dat hulp biedt aan vluchtelingen in België.

Dit is slechts een kleine greep uit de vele instanties in Brussel waar Doukhopelnikoff Advocatenkantoor kan tussenkomen als advocaten-facilitators. We hebben een uitgebreid netwerk van contacten in de Brusselse overheid, de EU en de internationale gemeenschap. We kunnen onze cliënten helpen om toegang te krijgen tot de informatie en diensten die ze nodig hebben om hun doelen te bereiken.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te bespreken hoe we u kunnen helpen.