Mobile: Google, Apple and Microsoft

“De strijd om het mobiel internet gaat natuurlijk breder dan de confrontatie tussen Apple en Google. Ook andere spelers dromen van een plek onder de zon, onder meer Microsoft en Amazon.

De e-commercesite Amazon wil profiteren van het onverwachte succes van zijn e-book Kindle. Er zijn al 3 miljoen toestellen verkocht en het wil zich nu ook op de markt van de mobiele toepassingen storten. Om op te tornen tegen de iPad, die een grotere variatie aan functies herbergt, bereidt Amazon een Kindle voor waarop de gebruikers ook andere toepassingen dan elektronische boeken kunnen downloaden. Volgens Dow Jones verschijnt die nieuwe versie nog dit jaar.

Ook Microsoft blijft niet bij de pakken zitten. Op het Mobile World Congress in Barcelona, dat half februari plaatsvindt, lanceert de softwaregigant een smartphone onder eigen merk. Het wordt waarschijnlijk een soort Zune Phone, een verbeterde versie van de Zune, de digitale speler die zonder veel succes door Microsoft op de markt gebracht werd om te concurreren met de iPod.”

© 2010 Trends

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*